Отличници и изявени спортисти на СА „Д.А.Ценов” получиха награди в навечерието на студентския празник

Отличници и изявени спортисти на Стопанска академия  „Димитър А.Ценов” получиха награди в навечерието на студентския празник. На академично тържество, посветено на 8-ми декември, ректорът проф.д-р Величко Адамов награди с грамоти, златни юбилейни монети на СА и парична награда от 500 лв. четвъртокурсниците Мария Младенова и Ваня Хаинова от спец. „Финанси”, и Десислава Кънчева, спец. „Маркетинг” за отличен успех в ОКС „бакалавър”. За спортни успехи отличителните знаци и парична награда от 600 лв. получи  Студентски отбор по карате. В третата  категория награди на Ректора – за активна дейност в студентското самоуправление, третокурсниците Цветозар Ценов спец. „Икономика на кооперациите” и Ива Кръстева, спец. „Финанси” получиха отличителните знаци и парична награда от 200 лв. Колективна грамота и златна юбилейна монета в тази категория ректорът връчи и на Студентски съвет.

Традиционната награда на Фондация „Димитър Ценов” за отличен успех в ОКС „бакалавър” тази година получи Светлана Бенова, спец. „Застраховане и социално дело” IV курс. Изпълнителният директор на Фондацията доц.д-р Георги Герганов й връчи грамота, златна юбилейна монета на СА и парична награда от 500 лв. По време на тържеството стана ясно, че за периода Декември 2010 – Декември 2011г. Фондацията е подпомогнала финансово чрез възстановяване на семестриални такси 288 студенти полусираци и близнаци. През същия период Фондацията е предоставила парични награди за победители в конкурси, организирани от СА на обща стойност 2 280 лв. Подпомогнала е финансово и провеждането на студентски празник.

За отличен успех, Студентски съвет награди с грамоти, златни юбилейни монети и парични награди седем студенти от трети и четвърти курс от различни специалности, а за завоювани високи спортни успехи бе отличен Студентски отбор по кик бокс.

Извън академичните награди бе връчена и ежегодната парична награда на името на Григор Начович – пръв министър на финансите след Освобождението на България. Наградата е учредена от Общински съвет – Свищов и е предназначена за студент от СА, завършил с отличие трети курс спец. „Финанси” или спец. „Стопански и финансов контрол”. Председателят на местния парламент Светлана Георгиева връчи тазгодишната награда на Вероника Лилова - спец. „Финанси”, IV курс.