Откриха ремонтираната спортна зала в Корпус „Юг” с финансиране от МОН

Ремонтираната спортна зала в Корпус „Юг” към Стопанска академия „Д. А. Ценов” бе официално открита в присъствието на представители на академичното ръководство и преподаватели към катедра „Физическо възпитание и спорт”.

Ритуалното прерязване на трикольорната лента изпълниха ректорът проф. д-р Марияна Божинова и зам.-ректорът доц. д-р Румен Ерусалимов. Проф. Божинова поясни, че физкултурният салон е обновен чрез целева субсидия от Министерството на образованието и науката в размер на 360 000 лева за ремонт на сгради от Корпус „Юг”.

Сред реализираните ремонтни дейности в спортната зала са: Демонтаж на старата дървена настилка по пода, старата дървена облицовка по стените, стари радиатори, осветителни тела и дограма; Шпакловка и боядисване на стени и таван; Направа нова дървена настилка на пода, лакиране и разчертаване на игрища за 6 вида спорт; Монтаж на панелни радиатори, LED осветителни тела и РVС дограма 5 камерна с двоен стъклопакет; Подмяна на фаянс, теракот и оборудване в бани, съблекални и WC; Ремонт ел. табло. Със средствата за капиталови разходи са извършени също ремонтни дейности по покрива на сградата и на първия етаж, на който се намира закрития плувен басейн, където също са сменени радиатори, дограма и осветителни тела.