Отборът на Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов е шампион в националния университетски шампионат по футзал „Габрово 2019”


Представителният отбор на Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов по футзал спечели шампионската купа от Националния университетски шампионат по футзал „Габрово 2019”, организиран от Асоциацията за студентски спорт и Аматьорската футболна лига към Българския футболен съюз. След като през м. декември 2018 г. свищовските студенти станаха трети в първия етап на университетския шампионат, сега те завоюваха шампионската титла и се класираха за участие в „Национална студентска универсиада 2019”, която ще се проведе през м. май. 
 

За да се изкачи до върха, отборът на Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов надигра отборите на Софийски университет 3:2 и на Русенски университет с 4:0. Свищовският тим загуби само от Национална спортна академия с 1:2, но на полуфинала игра с шампиона от последните две години – Югозападен университет, и победи с впечатляващия резултат от 7:2. На финалната среща представителният отбор на Стопанска академия победи убедително противниковия тим от Университета за национално и световно стопанство с 4:1. По думите на ст. преп. д-р А. Атанасов, заслугата за постигнатите резултати е на целия отбор в състав: Виктор Владимиров; Петър Петров; Велислав Денчев; Ивайло Райчев; Виктор Иванов; Благовест Ленков; Йордан Йорданов; Цветелин Иванов; Стефан Иванов; Роберт Росинов; Кирил Фидин. „Шампионската титла спечелихме благодарение на максималната мотивация, спазване на тактическата дисциплина, отличните индивидуални качества на всеки един от отбора, както и на респектиращото им желание да представят достойно Стопанска академия”, каза ст. преп. д-р А. Атанасов. Доказателство за отличното представяне на свищовските студенти са и двете индивидуални награди, които получиха Виктор Владимиров – за най-добър вратар и Велислав Денчев – за голмайстор на турнира.



Съдействие и подкрепа при организацията за участието на свищовските студенти в университетския шампионат по футзал в Габрово, оказа академичното ръководство и Студентски съвет при Стопанска академия „Д. А. Ценов”. Завоюваната шампионска титла легитимира свищовското висше училище в този сравнително нов спорт и отново, след повече от 10 години, отбор от колективните спортове застана на върха на почетната стълбичка в национален университетски шампионат.