Олимпийската шампионка и свищовска студентка Ивет Горанова стана „Студент на годината” 2023 в категория „Спорт”

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, която е студентка в специалност „Икономика на търговията” в Стопанската академия „Димитър А. Ценов”, стана „Студент на годината” за 2023 г. в категория „Спорт”. Призът й бе връчен от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев на тържествена церемония, организирана от Националното представителство на студентските съвети в Р България.

Националният конкурс на НПСС се провежда с цел да се насърчава активността на студентската младеж в България и да се покажат успехите на българските студенти, техните открития, постижения и развитие. На тържествената церемония в София за 17-и път бяха отличени най-успешните и активни български студенти, като събитието се проведе под патронажа на министър-председателя акад. Николай Денков.

Ректорът на Свищовската академия проф. д-р Марияна Божинова бе сред първите в залата, които поздравиха Ивет Горанова веднага след получаването на националния приз. Първата олимпийска шампионка по карате благодари за високото признание и подкрепата на НПСС, на Стопанската академия „Димитър А. Ценов” и на спортното министерство.  Ивет Горанова е поредният свищовски студент, отличен в националния конкурс „Студент на годината”.