Обучението по магистърски програми в Стопанска академия привлича все повече чуждестранни студенти

Тенденцията за нарастване интереса на студенти, придобили вече образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър” в чуждестранни висши училища към обучение по магистърски програми в Стопанска  академия „Димитър А. Ценов” се запазва и през настоящата година. Междинните резултати от приема на студенти за учебната 2013/2014 г. показват, че част от кандидат-магистрите са за вършили престижни учебни заведения като Университета „Фордам” в Ню Йорк (САЩ), Университета „Ковънтри” (Великобритания), Университета за приложни науки „Ханзе” в Грьонинген и Вестфалски Вилхемс Университет в Мюнстер (Германия), Университет „Пирея” в Атина (Гърция) и други. Запазването на тази тенденция за поредна година е сериозно потвърждение за високото качество на преподаване по магистърските програми на свищовската Академия и тяхната съизмеримост със световните стандарти.

Обучението по магистърските програми в Стопанска академия се реализира в съответствие с акредитацията на висшето училище и стандартите за управление на качеството ISO 9001:2008. Ориентирано е в максимална степен към задоволяване интересите на студентите и нуждите на практиката в обществения и икономическия сектор. Портфолиото от над 100 престижни магистърски програми в редовна и дистанционна форми се обновява постоянно. Сред новите и високоатрактивни програми са „Финансов мениджмънт” на английски език и „Европейски бизнес и регулации”. Продължителността на обучение за икономисти е три семестъра, за завършили колежи с ОКС „професионален бакалавър” е пет семестъра, а за неикономисти (за второ висше) е шест семестъра.


При дистанционното обучение се използва модерна интернет-базирана система за електронно обучение „Virtual Joint Learning”, спечелила Специалната награда на „Microsoft” на седмото научно-образователно експо през 2008 г. Тя е използвана до момента от студенти на Стопанска академия, намиращи се в 44 държави по света. Обучението се организира в неприсъствена форма, а предлаганите атрактивни такси включват всички необходими учебни материали. При заявено желание студентите могат да се обучават по индивидуален план, съобразен със специфичните потребности на обучавания. Съществува и възможност за он-лайн защита на дипломната работа.

Повече информация за условията на настоящата кампания за прием по магистърските програми на СА „Д. А. Ценов” за учебната 2013/2014 г. може да се получи на http://www.uni-svishtov.bg