Обучение по проект „Дигитален гараж” проведоха в Стопанска академия консултанти от Google


Безплатно дигитално обучение по проект „Дигитален гараж” проведоха в Стопанска академия специално обучени от Google консултанти. Проектът се реализира в сътрудничество със SoftUni Digital и в партньорство с Българска търговско-промишлена палата, а обучението в свищовското висше училище се проведе със съдействието на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. Зам.-ректорът по студентска политика и институционални комуникации, доц. д-р Николай Нинов приветства гост-лекторите Ивайло Добрев и Еньо Вътев, и участващите в срещата студенти, преподаватели и ученици от свищовски училища.  
 

Трейнърите поясниха, че целта на проекта „Дигитален гараж” е да фокусира вниманието върху възможностите, които дигиталният свят предоставя, и да подпомогне обучението на представители и собственици на малки и средно големи фирми, както и млади хора, желаещи кариерна реализация в тази сфера, да обогатят дигиталните си умения в използването на онлайн инструменти за растеж. По думите им, „Дигитален гараж” е програма, която предлага онлайн и офлайн обучения, създадени от Google, които допринасят за разрастването на бизнеса онлайн, следвайки собствено темпо и чрез гъвкави и персонализирани уроци.
От представените данни и тенденции стана ясно, че онлайн присъствието е толкова важно за малките и средни бизнеси, защото вече 70% от хората в България използват интернет за лични цели, 48% от използващите интернет пазаруват онлайн, а 56% сравняват услуги и продукти онлайн преди покупка. Присъстващите студенти и ученици бяха запознати с елементите на успеха, най-важните от които, според трейнърите, са уебсайт, локална видимост, онлайн реклама, уеб анализ и социални медии. Представен бе съвременния стандарт на онлайн магазините и новия път на клиента. 



Консултантите апелираха към младите хора, които искат да градят кариера в тази сфера, да се възползват от безплатните онлайн обучения, които проекта „Дигитален гараж” осигурява, и по които завършилите успешно курса, могат да получат сертификати. 
В дискусия след направените презентации присъстващите в залата студенти и ученици обсъдиха с трейнърите конкретни стажантски позиции, които са подходящи за придобиване на нови знания и умения в дигиталния свят.