Образователното портфолио на Стопанска академия бе представено на форум „Висше образование - да успееш в България”


Стопанска академия „Димитър А. Ценов” участва в образователния форум „Висше образование - да успееш в България”, който се проведе в гр. Перник с цел да даде възможност на учениците от XI и XII клас от областта да изберат най-подходящото за тях висше училище. Образователното портфолио и възможностите за кандидатстване в свищовската академия представи Владимир Марков – мениджър локални офиси „Дистанционно и продължаващо обучение” – гр. София и гр. Стара Загора. 



Щанда на Стопанска академия бе посетен от над 150 ученици от Природо-математическа гимназия, Езикова гимназия, Професионална гимназия по икономика, Професионална гимназия по облекло и туризъм, Професионална гимназия по транспорт, Професионална гимназия по строителство. Те бяха подробно запознати с 82-годишната история на свищовското висше училище, с условията за кандидатстване и приема за учебната 2019-2020 г. Учениците получиха актуална информация относно предимствата на обучение в Стопанска академия, образователното портфолио, условията за кандидатстване, срокове за подаване на документи, цената на обучението и начините за кандидатстване. Интерес у тях предизвикаха и представените възможности за студентска мобилност по програма „Еразъм+”, международни студентски бригади и летни практики, кариерното консултиране, финансови стимули и социално-битовите условия, които СА „Д. А. Ценов”, предлага на своите възпитаници.
 

Кандидатстудентската кампания за свищовското висше училище ще продължи с Национални ученически състезания в областта на икономиката, администрацията и управлението, които започват през настоящия м. ноември, както и с традиционните посещения и презентации в средните училища в цялата страна.