Национално ученическо състезание по „Икономикс” проведе СА „Д. А. Ценов”

Катедра „Обща теория на икономиката” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, със съдействието на Кариерния център, организира Национално ученическо състезание по „Икономикс” 2022. Състезанието се проведе под формата на конкурс за ученическо есе в електронен вариант и право на участие имаха ученици от 11 и 12 клас на средните училища от страната. Свищовската академия предизвика средношколците с темата „Как виждам моята кариера в България като дипломиран икономист?”.

В Националното ученическо състезание по „Икономикс” 2022 взеха участие ученици от Първа езикова гимназия – Варна, ППМГ „Екзарх Антим I” – Видин и Средно училище „Васил Воденичарски”, с. Хайредин. Към всички участници, академичният състав на катедра „Обща теория на икономиката” изрази своята благодарност за изключително сериозното отношение при написването и представянето на есетата. „За нас това е белег за добрата теоретична подготовка на учениците при разработване на зададената тема, което е повод да благодарим и на техните учители. С особено задоволство екипът на катедра ОТИ оценява и подкрепя старанието, трудолюбието, задълбочеността и личното отношение на всеки един от участниците, които личат в представените от тях есета. По много добър начин е съчетано емоционалното пристрастие с прагматизма в мисленето и отношението на младите хора по темата, както и тяхното родолюбие, съчетано със самочувствието им на европейски граждани”, коментира ръководителят на катедрата – доц. д-р Людмил Несторов.

Всички ученици ще получат сертификат за участието им в конкурса, който им дава право при кандидатстване в СА „Д. А. Ценов” – Свищов да бъдат приети в първата желана от тях специалност в редовна форма на обучение.

След задълбочено запознаване с представените есета, екипът на катедрата определи най-добре представилите се участници, на които ще бъдат изпратени и грамоти. Първо място журито присъди на Александър Градев от Първа езикова гимназия – Варна. Второ място зае Николай Христов от       СУ „Васил Воденичарски” в с. Хайредин, а на трето място се класира Антония Томова от същото училище.

На всички участници в Националното ученическо състезание по „Икономикс” 2022 екипът на катедра „Обща теория на икономиката” пожела успешно дипломиране и приемането им в желаното висше училище, вярвайки, че техния избор ще бъде Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов.