Национална кампания на Агенцията по заетостта ще подкрепя туризма


Уважаеми колеги,
Агенцията по заетостта започва подготовката на национална кампания в подкрепа на туристическия бранш „Работа в БГ туризма”. В рамките на една седмица – от 7 юни 2021 г. до 11 юни 2021 г., всички бюра по труда в страната ще организират срещи на открито за работодатели в туризма, хотелиерството и ресторантьорството и желаещите да работят в тази сфера. Кампанията ще даде възможност бизнесът да избира сред предварително информирани кандидати от цялата страна. Целта е по този начин още в началото на туристическия сезон да се осигурят възможно най-бързо все още липсващите кадри за успешно функциониране на бранша. Очакванията са бързата и оперативна подкрепа да улесни осигуряването на достатъчно работна сила след престоя поради ограниченията по повод разпространението на COVID-19.

За да се включат в едноседмичната кампания на Агенцията по заетостта, работодателите, опериращи в сферата на туризма, е необходимо да заявят своите свободни позиции като подадат заявки за свободни работни места. Агенцията напомня, че са активни възможностите за лесно и удобно изпращане на заявките в бюрата по труда по електронен път чрез: електронната услуга на Единния портал за електронни услуги на ДАЕУ, която може да се намери тук, както и чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), по електронна поща, чрез лицензиран пощенски оператор или присъствено, в бюрата по труда. Заявените работни места ще бъдат предлагани на кандидати от цялата страна. Препоръчваме на работодателите да подадат заявките си до 4 юни 2021 г.,аза пълно и коректно посочване на изискванията към кандидатите и предлаганите условия за работа – да ползват посредническите услуги на бюрото по труда, на чиято територия е обектът на работа.

Регистрираните безработни, както и други търсещи работа в туризма, ще бъдат уведомени за кампанията и към тях ще бъде отправена покана да се включат в срещите с работодателите.
Подробна информация на следния линк: https://www.az.government.bg/bg/news/view/nacionalna-kampanija-na-agencijata-po-zaetostta-shte-podkrepja-turizma-3626/