Национален младежки конкурс на тема „Моите права“ за успешна история

Уважаеми колеги,
Платформата moite-prava.eu се поддържа от младежка инициативна група „Граждани герои“ и има за цел да информира младежите за техните права и за това как могат да ги упражняват ефективно. За да въвлече още повече младежи в идеята, инициативната група организира национален младежки конкурс на тема „Моите права“ за успешна история, свързана с правата на младите хора. 

1. Подадените успешни истории могат да бъдат по следните теми, които не са изчерпателни и участниците са свободни да споделят успешни истории и в други теми и сектори, извън изброените:
-    Права като гласоподаватели;
-    Права като потребители;
-    Права като клиенти на държавната администрация, авиокомпании, банки, офлайн и онлайн търговци и т.н.
-    Права като ученици и/или студенти…
Всяка успешна история трябва да се е случила реално и да разказва за основен проблем (например нарушено право на участника), с който той се е преборил, упражнявайки съответно свое право.

Пример 1: правата му като потребител са били нарушени поради получаване на дефектен продукт; след изпращане на жалба до търговеца, той се съгласява да я удовлетвори.
Пример 2: правата му като потребител са били нарушени поради получаване на дефектен продукт; след изпращане на жалба до търговеца, той отказва да я удовлетвори и младежът клиент се е обърнал към Комисията за защита на потребителите в своя град, за да упражни своето право като потребител. След намесата й, търговецът е удовлетворил искането по жалбата.

2. Всяка история следва да не е по-кратка от 2500 символа (с интервалите); участникът е свободен да избере формата, под който да представи историята: като разказ, есе и т.н.

3. В конкурса могат да участват младежи (момичета и момчета) от 16 до 30 години от цялата страна с не повече от 2 успешни истории всеки;

4. Успешните истории следва да се изпращат до 4 март 2022 г. (включително) само електронно чрез бутон „Регистрация“ (Sign Up) във фейсбук страницата на конкурса facebook.com/moitepravaeu;

5. Постъпилите успешни истории се публикуват онлайн в платформата moite-prava.eu на 5 март 2022 г. и едновременно във facebook.com/moiteprava.eu, като гласуването за всяка успешна история се осъществява във facebook на посочения за всяка история линк в срок до 24:00 часа на 15 март 2022г. (включително).

6. Победителите в конкурса ще бъдат обявени на 16 март 2022г. на база на броя „лайк“-ове на всяка история

7. Награди
Първите трима участници, чиито успешни истории съберат най-много „лайк“-ове в периода за гласуване, ще спечелят следните награди:
- Първо място: ваучер на стойност 100 лв. от онлайн магазин ozon.bg
- Второ място: ваучер на стойност 50 лв. от онлайн магазин ozon.bg
- Трето място: ваучер на стойност 40 лв. от онлайн магазин ozon.bg

За допълнителна информация, можете да се свържете с организаторите на адрес: konkurs@moite-prava.eu

Фейсбук пост с правилата на конкурса е на този линк:
https://www.facebook.com/moitepravaeu/posts/141531994996995

Следете информацията и във фейсбук страницата на Кариерния център при Стопанска академия https://www.facebook.com/ackkvo

Обявите, публикувани от Кариерния център, може да следите на #КариеренЦентърСАобяви  и #СтудентскиНовиниСА