Над 60 студенти участваха във волейболен турнир в СА „Д.А.Ценов”

Волейболен турнир, посветен на 75-годишнината на Стопанска академия „Димитър А.Ценов”, отново привлече на терена любителите на този спорт и в надпреварата се включиха 8 отбора от по 8 участника (6 основни + 2 резерви). Волейболното състезание бе последното от спортните прояви, които Студентски съвет организира в края на миналата година по повод годишнината на свищовското висше училище, но поради ремонт на залата, срещите се проведоха през месец март 2012.  
 

 Отборите бяха сформирани на база приятелски взаимоотношения и в тях участваха студенти от 1-ви до 4-ти курс от различни специалности. Освен това, в турнира имаха право да участват и смесени отбори.
На полуфинала за трето и четвърто място сили премериха отборите „Дунав” и „Инвалидите”. Бронзовите отличия извоюваха състезателите на отбор „Дунав”, които в решаващия пети гейм надиграха противниците си с 15:12.
Оспорвана бе и надпреварата за шампионската титла, за която се срещнаха отборите „Лидер” и „Акулите” – финалисти и в предишен турнир. През цялото време двата отбора си разменяха водачеството с разлика само от по няколко точки и последователно изравняване на резултата след втори и след четвърти гейм. В решаващия, пети гейм „Акулите” надиграха с 15:8 двукратния победител от предходните турнири. Купата и златните медали на победителите връчи ректорът на Стопанска академия, почетен проф.д-р Величко Адамов. Той поздрави всички участници в турнира, като им пожела да бъдат все така ентусиазирани и дръзновени, и да продължават да печелят битки както на терена, така и в живота.
 

 Награди връчиха още председателят на Студентския съвет Мария Немска и доц.д-р Христофор Стоянов – ръководител Катедра „Физическа култура и спорт”.
Като най-полезен играч бе отличена Елена Илиева от отбор „Лидер”, която бе единствената дама, участвала във финалната среща. Награда за организация на турнира получи преподавателят по волейбол Асен Атанасов, с чието съдействие бяха осигурени професионални съдии от Велико Търново за полуфиналът и финалът на турнира.