Над 400 мартеници от Националното представителство на студентските съвети за Баба Марта

 Над 400 мартеници изпрати Националното представителство на студентските съвети в България на студентската и академичната общност и на институции. Мартениците са изработени от децата в Дневен център за деца с увреждания в гр. Велико Търново и „Кризисен център за деца жертви на трафик и насилие” в с. Балван. Инициативата се реализира по идея на новия председател на НПСС – Ангел Георгиев, студент в Стопанска академия „Д.А.Ценов” като част от социалната политика на организацията. Закупените от НПСС необходими материали са предоставени на социалните заведения, където с подкрепата на служителите, децата изработиха уникални мартенички, проявявайки своите творчески способности. Изработените мартеници са подарени на ректорите и Студентските съвети на всички висши училища в България, както и на представители на държавните институции.
В първата по рода си инициативата се включиха Студентски съвети от цялата страна. Студентският съвет при Стопанска академия също взе участие като закупи 200 мартеници и на 1-ви март те бяха раздавани на свищовски студенти пред ректората и факултетския корпус с пожелания за здраве и късмет. 
Като социално ангажирана организация, НПСС има амбицията да превърне тази инициатива в традиционна кампания, имаща за цел да запази българските традиции за бъдещото поколение.