Над 100 студенти участваха в спортен празник посветен на 75 годишнината на СА „Д.А.Ценов”

Над 100 студенти участваха в спортен празник посветен на 75 годишнината на СА „Д.А.Ценов”

 

Над 100 студенти участваха в спортен празник посветен на 75 годишнината на Стопанска академия „Димитър А.Ценов”, организиран от Студентски съвет и Катедра „Физическа култура и спорт”. Надпреварата е по три вида спорт, като победителите в турнирите по тенис на маса и по баскетбол вече получиха своите награди, предстои провеждането на състезанията по волейбол.

На масите за тенис сили премериха около 70 студенти. При момичетата купата и златния медал спечели Теодора Георгиева, а при момчетата победител е Даниел Дамянов.

В състезанието по баскетбол участваха 8 отбора. Сред тях най-добри се оказаха „Старите кучета” с капитан Антон Русанов, които на финала победиха отбора на „Зайците”. Капитанът на „Зайците” пък Преслав Петков, получи индивидуалната награда за „най-ценен играч”.

Класиралите се на първите места състезатели получиха своите награди от ректора проф.д-р Величко Адамов. Той поздрави участниците в спортната надпревара за желанието и ентусиазма, с който се състезават за своята Алма матер и им пожела весел студентски празник.

Награди получиха и старши преподавателите Елиз Караманлиева и Радослав Николов, спомогнали за организацията и провеждането на турнира.