Международно лятно училище в Германия

Баварският академичен център за Централна, Източна и Югоизточна Европа (BAYHOSТ) организира международно лятно училище по въпросите на устойчивостта вън Вайден ин дер Оберпфалц в Германия.
Събитието ще се проведе в периода от 26 юни до 1 юли 2023 г. и ще бъде насочено към 30 чуждестранни студенти, които ще вземат участие в три реални бизнес предизвикателства, както и в среща с експерти в областта на устойчивостта.
Право на участие имат студенти от ОКС „бакалавър“, които са заинтересовани от въпросите на устойчивостта.
Целта на лятното училище е участниците да придобият, развият и споделят знания в областта на устойчивото развитие. В рамките на събитието студентите ще имат възможността както да разработват реални проекти, така и да посещават виртуални и реални сесии, да работят с бизнес клиенти, да работят в екип с цел постигане на резултати в областта на устойчивото развитие.
След приключване на програмата, участниците ще придобият задълбочени знания, свързани  с предизвикателствата и възможностите на устойчивостта, които могат да бъдат използвани в тяхната бъдеща кариера и професионално развитие.

Условия за участие:

  • Английски език (ниво В2 съгласно ОЕРР);
  • Успешно представяне в диагностичен тест.

Допълнителна информация:

  • без такса за участие;
  • разходите за настаняване, закуска, обяд и една вечеря по време на мероприятието са за сметка на организаторите.

Срок за кандидатстване: 15 май 2023 г.
Детайлна информация за събитието е налична на следния уеб адрес: www.oth-aw.de/summerschool