Локалният офис на AIESEC в Свищов получи награда за принос към организация в национален мащаб

С множество награди бе отличен локалният офис на студентската организация AIESEC в Свищов от проведената в София Пролетна национална конференция. Всички студенти от страната ни, които са част от международната студентска организация, имаха възможност да се включат в това изключително важно за AIESEC България събитие. На форума присъстваха студенти от Свищов, София, Варна, Бургас, Пловдив, Благоевград, Велико Търново.
 

Локалният офис на AIESEC в Свищов получи 4 от 7 възможни награди. Свищовските студенти бяха отличени за огромния си принос към организацията в национален мащаб, т.к. голям процент от реализираните цели на AIESEC България са постигнати благодарение на членуващите в студентската организация в крайдунавския град. AIESEC Свищов получи и награда за най-много компании, осигурили професионални стажове на територията на града за чуждестранни студенти. Освен това свищовските студенти взеха наградата за най-добра делегация на конференцията, както и специалната награда на хотела-домакин - грамота за най-добра туристическа група през пролетния сезон на 2012г.

AIESEC дава на студентите възможност за по-добро развитие на личностни и професионални качества в различни сфери. В България организацията съществува от 1990 година, а Стопанска академия е едно от първите висши учебни заведения, където се отваря локален офис в нашата страна, и където структурата на студентската организация е много добре приета и подкрепяна от  академичното ръководство. С получените награди от Пролетната национална конференция, студентската организация в Свищов за пореден път доказа, че макар да не е най-големият като членска маса локален офис, AIESEC Свищов заема челните позиции по измерителите за дейността като участие на членовете в екипи и най-много проекти и инициативи.


„Да проявяваш ентусиазъм” изглежда очевидно. „Да преливаш от енергия” звучи банално. „Да влагаш страст” изглежда скучно. И все пак без ентусиазъм, енергия и страст никой не може да стане лидер в своята област”. Именно тези чувства влагат в своята работа, във всеки проект, в който участват студентите от AIESEC Свищов. Техният ентусиазъм не стихва, защото идеята им е да работят усърдно за по-доброто развитие на студентите, организацията и обществото..