„Легендите” на Стопанската академия отново се срещнаха на зеления терен

 

Алумни клуб „Легендите”, който е първият създаден клуб към Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и обединява различни поколения с особен афинитет към футбола, проведе годишната си среща за 2019 г. Участниците в срещата бяха официално посрещнати и приветствани с „Добре дошли в родната Алма матер” от проф. д-р Красимир Шишманов – един от съоснователите и деен радетел на клуба и от ст. преп. д-р Асен Атанасов – Вр.ИД ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт”.

В другарската среща участваха над 30 души от  различни поколения, като по традиция най-масово присъствие отбелязаха участниците в шампионските отбори на Стопанската академия от 1981-1982 г. и от 1990 г. Радостен факт за организаторите бе присъединяването на нови членове към клуба от по-младото поколение възпитаници на свищовското висше училище, сред които е Павел Зарев – един от лидерите на студентския отбор в периода 1999 – 2003 г. Приятна изненада за гостите бе подаръка, подготвен от организаторите – специално издадена за срещата книга „70 години футбол в Стопанска академия”. Книгата разказва за историята на футбола в свищовското висше училище, футболните традиции и успехите на поколения футболисти, участвали в студентските отбори.



След официалното посрещане и неформални разговори, в които участниците в срещата си припомниха студентските години, се проведе и традиционният футболен турнир на „Легендите”. Сформирани бяха три отбора – сини, жълти и зелени, водени съответно от Евгени Цачев, Йордан Грозданов и Георги Георгиев. Лидерите попълниха състава на своите отбори чрез жребий. Изиграните три мача при изключително оспорвана надпревара показаха, че през годините футболните легенди са запазили страстта си към играта и добра спортна форма. С победите над другите два противникови отбора, с резултат 1:0, на първо място се класираха сините. В третия мач зелените надиграха жълтите с 3:1 и заеха второто място. Голмайстор на турнира стана атрактивният и вечно оптимистичен Емил Бебенов.