„Легендите” на Стопанска академия проведоха първи футболен турнир


Първият алумни клуб към Асоциацията на възпитаниците на Стопанска академия – „Легендите”, който обединява различни поколения със специално отношение към футбола, проведе втората си годишна среща за 2018 г. Присъстващите членове на клуба бяха официално посрещнати и приветствани с „Добре дошли в родната Алма матер” от гл. ас. д-р Юлиян Господинов – координатор „Образователен маркетинг” към Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. Приветствия към гостите поднесоха още проф. д-р Красимир Шишманов – един от съоснователите и деен радетел на алумни клуб „Легендите”, и Николай Нейков – дългогодишен треньор и водач на представителните студентски отбори по футбол.



В другарската среща участваха над 30 души от  различни поколения, като най-масово присъствие отбелязаха участниците от шампионските отбори на Стопанска академия от 1981-1982 г. и от 1990 г. Радостен факт за организаторите бе присъединяването на нови членове към клуба от по-младото поколение възпитаници на свищовското висше училище. След официалното посрещане и неформални разговори, в които участниците в срещата си припомниха студентските години, всички гости получиха рекламни материали на родната Алма матер. Облечени с подарените им тениски на Стопанска академия, почитателите на футбола излязоха на зеления терен в Корпус Юг за да премерят отново сили в любимия си спорт. 



Футболната надпревара е традиция при срещите на „Легендите”, но през настоящата, 13-та поредна среща, за първи път се проведе под формата на турнир. Разпределени в 4 смесени отбора със състезатели от различни възрастови групи, сред които бе и тимът от настоящи академични преподаватели, любителите на „Цар Футбол” показаха, че през годините са запазили страстта към играта и добра спортна форма. След оспорвана надпревара, класацията оглави отборът с капитан  Пламен Александров. На второ място се класира тимът, воден от Георги Събчев, а трето място зае отборът с капитан Евгени Цачев. След забавните моменти, прекарани заедно в родната Алма матер и на зеления терен, всички участници се обединиха около идеята турнирът да стане традиционен и да се провежда при всяка следваща среща на алумни клуб „Легендите”.