Конкурс за „Наградите на БАИТ” 2018 г.

 

Продължава регистрацията за участие в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2018 г. за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии (ИКТ).
Първата кандидатура вече е подадена и e в категория „Журналистически принос“.
От името на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) отправяме покана към ръководените от Вас учебни заведения, към Вашите преподаватели, студенти и ученици, да се включат в конкурса.
По традиция кампанията и церемонията по награждаването на победителите се провеждат под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.
Те имат възможност да кандидатстват в две от категориите – Образователна награда и Младежка награда.
Образователната награда има за цел да отличи личности/екипи, създаващи кадри за ИКТ индустрията и/или иновации в образованието, в рамките на 2018 г. Категорията е отворена за частни и държавни образователни институции и инициативи.
Победителите досега в тази категория са били: 2017 - Министерство на образованието и науката за Образователна платформа „ТВОЯТ ЧАС“, 2016 - Софтуерен университет ООД, 2015 – Враца Софтуер Общество, 2014 - Софтуерен университет ООД; 2013 – Уча.се; 2012 – Академия Телерик; 2011 – Нимеро ЕООД.

В категорията Младежка награда могат да участват студенти и ученици, самостоятелно или в екип, които се обучават в българско учебно заведение и имат осъществен проект в сферата на ИКТ, в рамките на 2018 г.
Победителите досега в категорията са: 2017 - Илиян Кордев /ученик/, 2016 – Звездин Бесарабов /ученик/,  2015 – ИКТ клуб с проекта „Умна ръкавица“ – Valkyrie, 2014 - Иван Атанасов от  Университет по библиотекознание и информационни технологии; 2013 – екип от МГУ и Десислав Кузманов от ТУ София; 2012 – Денислав Лефтеров от ПУ и Здравко Велинов от ТУ София; 2011 – екип от МГУ.
Тази година ще бъдат връчени награди в 11 категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистическа награда, Държавна администрация, Общинска Администрация, Start Up компания, Успешен български ИКТ продукт, Значителен корпоративен ИКТ проект, Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения, Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света и Награда за специален принос.
Победителите във всяка категория ще получат ваучер от Сиела Норма, за чиято стойност могат да закупят книги в книжарници Сиела. Предстои обявяването на още предметни награди, които Солитрон България ще предоставят на победителите.
Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през м. февруари 2019 г. Датата и мястото ще бъдат посочени допълнително.

Краен срок за регистрация за участие: до 24.00 ч. на 14 януари 2019 г.
Регистрационната форма и регламентът на конкурса са публикувани на сайта на Наградите.