Конкурс за набиране на кандидати за участие в дългосрочна мобилност с цел преподаване, обучение или научни изследвания в чужбина по проект BG05M2OP001-2.016-0004-C01 „Икономическото образование в България 2030“

 

В изпълнение на дейност 3.5. „Изходяща мобилност за обучение, преподаване и научни изследвания““ по проект BG05M2OP001-2.016-0004-C01 „Икономическото образование в България 2030“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, Стопанска академия „Д. А. Ценов“

обявява

конкурс за набиране на кандидати за участие в дългосрочна мобилност с цел обучение, преподаване или изследователска дейност в асоцииран партньор от чужбина през зимен семестър на учебната 2022/2023 г.

Целева група на конкурса са млади учени, преподаватели и изследователи на основен трудов договор в СА „Д. А. Ценов“.

Дългосрочната мобилност с цел обучение, преподаване или изследователска дейност може да бъде осъществена в асоцииран партньор по проекта (списък) за период от:

  • 3 месеца;
  • 4 месеца;
  • 5 месеца.

при изискване за една научна публикация за реферирано научно списание, подготвена за печат по време на периода на мобилността.

Всеки кандидат има право на едно участие в мобилност. Условие за включване в мобилността е владеенето на чуждия език, на който ще се извършва обменът в приемащия университет, на ниво В2 според Европейската езикова рамка.

За периода на международната мобилност участниците се командироват от СА „Д. А. Ценов" с право на пътни разходи и индивидуална подкрепа в размер, определен в Административния договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Необходими документи за участие в конкурса:

  • заявление за кандидатстване (образец);
  • автобиография (образец);
  • Европас езиков паспорт (образец);
  • списък с публикации;
  • копие на лична карта.

Документите за участие в конкурса се подават в оригинал в Центъра за международна дейност и се изпращат по електронен път на имейл: international@uni-svishtov.bg

Краен срок за подаване на документи: 23 юни 2022 г. (четвъртък), 17:00 часа.

Информационни дни по конкурса: 22 юни 2022 г., 18:00 часа, https://bbb.uni-svishtov.bg/b/hu4-psx-5ag

Въпроси и допълнителна информация по конкурса:

Телефон: 66440

Имейл: international@uni-svishtov.bg