Конкурс за набиране на кандидати за участие на докторанти и студенти в дългосрочна мобилност с цел обучение или научни изследвания в чужбина по проект BG05M2OP001-2.016-0004-C01 "Икономическото образование в България 2030"

В изпълнение на дейност 3.5. „Изходяща мобилност за обучение, преподаване и научни изследвания““ по проект BG05M2OP001-2.016-0004-C01 „Икономическото образование в България 2030“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, Стопанска академия „Д. А. Ценов“
 

ОБЯВЯВА

конкурс за набиране на кандидати за участие в дългосрочна мобилност с цел обучение или изследователска дейност в асоцииран партньор от чужбина през летен семестър на учебната 2022/2023 г. (за докторанти) или зимен семестър на учебната 2023/2024 г. (за студенти и докторанти).

Целева група на конкурса са студенти и докторанти на СА „Д. А. Ценов“, записани в специалности и програми от ПН 3.8 „Икономика“.

Дългосрочната мобилност с цел обучение или изследователска дейност може да бъде осъществена в асоцииран партньор по проекта (списък) за период от:

  • 3 месеца;
  • 4 месеца;
  • 5 месеца.

Условие за включване в мобилността е владеенето на чуждия език, на който ще се извършва обменът в приемащия университет, на ниво В2 според Европейската езикова рамка. Знанията по чужд език трябва да съответстват най-малко на ниво В2 според Европейската езикова рамка и се удостоверяват с документ, а при отсъствие на такъв – с изпитен тест.                                                                  

Всеки кандидат за участие в мобилност с цел обучение има право да посочи в заявлението си за участие в конкурса до три места (университети) от обявените за съответната селекционна процедура, по низходящ ред на своите предпочитания.

За периода на международната мобилност участниците имат право на транспортен и индивидуален грант в размери, определени в Административния договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Необходими документи за участие в конкурса:

  • заявление за кандидатстване (образец);
  • (за студенти) уверение със записания курс и форма на обучение и средния успех от следването до момента на кандидатстването;
  • (за докторанти) копие от заповедта за зачисляване в докторантура;
  • документ, удостоверяващ владеенето на чуждия/те език/ци, необходим/и и изискван/и за обучението в избраните университети;
  • копие на лична карта.

Образецът на заявление се изтегля и се записва на локално устройство. Попълва се офлайн, а не онлайн!
Документите за участие в конкурса се подават в оригинал в Центъра за международна дейност и се изпращат по електронен път на имейл: international@uni-svishtov.bg

Краен срок за подаване на документи: 23 юни 2022 г. (петък), 17:00 часа.

Въпроси и допълнителна информация по конкурса:
Телефон: 66440
Имейл: international@uni-svishtov.bg

 

------------------------------------------------------ www.eufunds.bg ------------------------------------------------------

Проект BG05M2OP001-2.016-0004-C01 "Икономическото образование в България 2030", финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.