Кандидатстудентска борса 2012

В рамките на Кандидатстудентска кампания 2012 от 24 февруари до 21 март 2012 година на територията на общо девет града у нас, а именно – София, Пловдив, Монтана, В. Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора се проведоха така наречените кандидатстудентски борси.

Запомнящо присъствие на тези борси направи екипа на „Образователен и кариерен център” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов, включващ: гл. ас. Н. Нинов (директор на ОКЦ), доц. д-р Кр. Шишманов (ръководител научна секция „Кариерен център” при ОКЦ), Любина Вачкова-Найденова (инспектор в ОКЦ) и Мария Петрова (специалист в АКЦ).
С изключително старание, професионализъм и всеотдайност представителите на висшето училище изпълняваха своята мисия, изразяваща се в обстойно презентиране на възможностите за обучение в ОКС „Бакалавър”, ОКС „Магистър” и научно-образователната степен „Доктор” през учебна 2012/13 година.

Акцентите в проведените презентации бяха поставени в следните по-важни направления: опции за прием, форми на обучение и семестриални такси; развивани специалности; срокове, графици и такси за кандидатстване; полезна информация, касаеща възможностите за настаняване в студентски общежития, получаване на стипендии и помощи; потенциала за осъществяване на международна студентска мобилност по програма „Еразъм”; предлагани студентски услуги; както и контактна информация, улесняваща достъпа до Кандидатстудентския център при СА „Д. А. Ценов” – Свищов и възможността за „Online” кандидатстване.

Паралелно с провеждането на кандидатстудентските борси беше създадена стройна организация за презентиране на Стопанска академия в местните училища. При висока посещаемост бе проведена масирана презентационна кампания в общо 54 родни училища предимно с профил икономика, туризъм, математика и чужди езици. Срещите в училищата могат да бъдат окачествени като успешни, изхождайки от големият брой на участниците в тях и засиления интерес под формата на конкретни въпроси, отнасящи се до възможностите за обучение.

Всичко това дава надежда, че предстоящата кандидатстудентска кампания ще бъде отново успешна за родната Алма Матер и делото на дарителя Димитър Апостолов Ценов, ще намери достойни последователи.