JA Bulgaria съвместно с ОББ стартират преакселераторската програма „Challenge YOU“

  

JA Bulgaria, дъщерното й дружество The Edge: R&BD и в партньорство с ОББ отварят регистрация за желаещи да се включат в преакселераторската програма „Challenge YOU“. Програмата ще предостави на всички участници знания и ценни практически умения, а на най-успешния екип – финансиране и професионални консултации за развитие на тяхната бизнес идея на обща стойност до 10,000 лв.

Challenge YOU

За програмата

Challenge YOU е 12 седмична практическа програма за стартиране на собствен бизнес, която ще спомогне за успешна реализация на вашето предприемаческо пътуване. В рамките на 3 месеца ще сформирате екип, ще развиете своята идея, ще разработите прототип на продукта или услугата си и ще представите бизнес и финансова обосновка на проекта.

Програмата е отворена за български студенти – бакалаври, магистри и докторанти от всички специалности и университети, които имат идея за стартиране на бизнес в следните направления:

  • Виртуална реалност
  • Изкуствен интелект
  • IoT
  • Финтех
  • Здравеопазване
  • Чиста енергия
  • Агро иновации
  • Други

ОББ e стратегически партньор на на преакселераторската програма „Challenge You през 2019 г.

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ?

По време на програмата

В рамките на осем съботи през месеците март, април и май участниците ще участват в  интензивни работилници и обучения, които комбинират теорията с практиката – курс по дизайн мислене, поредица менторски следобеди, Demo Day и финално състезание, на което ще стане ясен победителят,  чиято идея ще бъде финансирана.

Бизнес ментори от екипа на ОББ ще подкрепят стартъпите с опит и съвети в развиването на идеите.

Всички обучения и менторски следобеди ще се провеждат в креативното пространство за работа на
JA Bulgaria – JA StartUp Hambar, в София тех парк (бул. Цариградско шосе 111Б).

След програмата

JA Bulgaria и The Edge: R&BD ще продължат работа с най-добрите компании, с цел реална комерсиализация на техния продукт / услуга на българския и международен пазар.

Възможност да бъдете част от предприемаческата мрежа от алумни на JA Bulgaria.

МОДУЛИ

Кога

Какво

22 – 23 февруари

Откриващо събитие за JA Startup Reload v 19. Събитие за преподаватели и студенти

1 февруари – 10 март

Регистрация на екипи

16 март (събота)

Менторски следобед  1: Откриване на възможности.
Реализира се в партньорство с ОББ

 

30 март (събота)

Менторски следобед  2: Бизнес моделиране

Реализира се в партньорство с ОББ

13 април (събота)

Менторски следобед  3:  За маркетинга и други неща
Реализира се в партньорство с ОББ

20 април (събота)

Менторски следобед  4: Storytelling и презентационни умения
Реализира се в партньорство с ОББ

11 май (събота)

Менторски следобед  5: Прототипитане и финансиране за стартиращи компании – що е то?

Реализира се в партньорство с ОББ

7 – 10 май

Проследяване на прогреса на компаниите.  )

18 май

Менторски следобед, финална среща. 

Юни

Финално състезание

 

ЗAЩО ДА УЧАСТВАМ?

ПОЛУЧАВАТЕ ПРИЛОЖИМИ БИЗНЕС ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ

НОВИ КОНТАКТИ И ЗАПОЗНАНСТВА

АКО ДО СЕГА САМО СТЕ СИ ПРЕДСТАВЯЛИ, СЕГА ЩЕ СЕ ПОТОПИТЕ В ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО


ФИНАНСИРАНЕ

Всеки екип, присъствал на 75% от активностите от календара, може да спечели финансиране, менторство, консултации с тесни специалисти от екипа ни (юрист, финансист, интелектуално право и др.) на обща стойност до 10,000 лв.

ВАЛИДАЦИЯ НА БИЗНЕС ИДЕЯТА ВИ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО

Участието в програмата ще бъде напълно безплатно за вас. За сметка на това, ще имате възможност да тествате идеята си на практика в безопасна среда и да получите обратна връзка от специалисти.

КАКВО СПОДЕЛЯТ УЧАСТНИЦИ, МИНАЛИ ПРЕЗ ПРОГРАМАТА:

Още в началото, когато започнахме да развиваме идеята и бяхме във фазата на прототип, получихме доста голяма помощ от менторите. Това беше нещо, за което JA Bulgaria ни помогна изключително много. Почти всяка седмица имахме срещи с хора, които са специалисти в своята област. Получихме информация за това как трябва да структурираме законово нещата, както и какви са първите стъпки, които трябва да се предприемат, когато започваш собствен бизнес. Такава помощ е безценна, особено на етапа, на който даже не знаеш къде да я потърсиш. Това може би е най-ценното, което получихме – самото менторство, без което човек не мисля, че има как да се справи.“

Гаврил Тонев, Centroida

„Победата в състезанието на JA ни даде самочувствие и увереност, която в началото ни липсваше. Днес всички ние вярваме в реализацията и установяването на пазара на нашия продукт.”
Деян Денчев, LEXIS

“Реално JA Bulgaria беше първият ми сблъсък с предприемачеството. Надявам се възможно най-скоро всеки ученик и студент в България да може да премине през тези невероятни програми…За мен JA е неловкост. Неловкостта да напишеш първия си бизнес план, да излезеш на сцената и да го презентираш, да преследваш за пръв път нещо, което ти се струва невъзможно.

Неловкостта, която JA ни кара да прескочим, за да постигнем по-добрата версия на самите себе си!“

Тодор Гигилев, АвтоИконим и Dreamix

“Най-важното, което ми даде програмата, бе възможността да погледна цялостно върху различните аспекти в правенето на бизнес. Тогава разбрах, че разработката на продукт / услуга далеч не е всичко в предприемачеството. Има много други неща, за които човек също трябва да се подготви и подобри (маркетинг, продажби, валидации, търсене на капитал и т.н.).”

Любомир Ваньов, SHKOLO.BG


Защо ОББ е ключов партнор на Challenge You?

В ОББ, като част от групата на КВС, приемаме насърчаването на предприемачеството като своя мисия, тъй като вярваме, че именно то стои в основата на развитието на икономиката, което е една от основните ни цели. Предприемачеството е в нашите гени и вярваме, че чрез подкрепата на новаторски идеи, можем да допринесем за икономическия растеж. Стартираме програмата Challenge YOU с амбицията да открием именно такива проекти.
 

СУПЕР! ИСКАМ ДА СТАНА ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА!

Регистрирайте екипа си до 10 март 2019 година!

 

Линк за регистрация: https://form.jotform.com/90283942381965

Информация на: www.jabulgaria.org и jastartup.jabulgaria.org 

ИМАТЕ ВЪПРОСИ. ПИШЕТЕ НИ: challengeyou@jabulgaria.org