Избраха ректора на Свищовската академия в УС на Българската асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството


Ректорът на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – проф. д-р Марияна Божинова стана член на Управителния съвет на Българската асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството (БАРМП). Националната неправителствена и нетърговска организация, учредена през 1997 г., е водеща организация в областта на управленското обучение и развитие в България. Нейни учредители са водещи организации в сферата на обучението по икономика и мениджмънт, сред които е и Свищовското висше училище. БАРМП обединява най-добрите български обучаващи институции, промоцира и гарантира качеството на преподавателите и учебните програми, и работи като национална платформа за професионално управленско развитие в България. 
Според Устава на сдружението, УС се състои от трима членове. На проведеното (на 24.08.2020 г.) Общо събрание, в което участва и проф. Божинова, за председател на УС бе избран проф. д-р Митко Димитров от Института за икономически изследвания при БАН. Освен избор на органите на управление, членовете на Общото събрание приеха и насоки за работата на сдружението през 2020-2021 г. 
 

Посредством своите дейности, БАРМП осигурява качеството на обучението на мениджъри и успешния трансфер на управленско „ноу-хау” към българската бизнес среда. Сдружението установява национални критерии за управленско развитие и създаване на условия за управленско обучение по европейски стандарти. Представя България на международни форуми в областта на управленското развитие и предприемачеството, предоставя концепции относно мениджмънта и предприемачеството в нашето съвремие и в контекста на тенденциите през XXІ век. Освен това, Българската асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството предлага разнообразни открити курсове и програми за вътрешнофирмено обучение, разработени в тясно сътрудничество в експерти от редица европейски страни, като Дания, Холандия, Германия, Обединено кралство. 
Стопанска академия „Димитър А. Ценов” е пълноправен член на БАРМП още от създаването на сдружението. Днес, членовете на БАРМП, сред които са още УНСС – София, Икономически университет – Варна, ИИИ при БАН, Институт за следдипломна квалификация при УНСС, допринасят за процеса на установяване, подобряване и поддържане качеството на управленското развитие в България.