Италиански студент, класиран сред най-добрите млади IT специалисти в страната си, гостува в Стопанска академия

Витторио Буй - италиански студент от University of Modena and Reggio Emilia (Университета на Модена и Реджо Емилия), гостува в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Той е притежател на собствена фирма и е класиран сред 20-те най-добри млади IT специалисти в Италия. Пред свищовски студенти, гостът изнесе лекция на английски език на тема „The startup of you”.

Витторио Буй е на 22 години. В гимназията е изучавал информатика а сега в университета учи маркетинг. Във фирмата си съчетава прилагането на знания от двете специалности. Връзката между информатика и маркетинг, Витторио приема като възможност „да се изразиш конкретно и точно по интересен начин така, че да заинтригуваш и другите”. В момента, в свободното си време, младият IT специалист подготвя сайт на община Реджо Емилия, популяризиращ кръводаряването.

Представяйки своя опит пред свищовските си колеги, италианският студент сподели, че тайната за успешния старт на младите хора е в това, че „няма тайна”. По думите му, най-важното е да имаш визия, да си дисциплиниран и самокритичен, да намериш хората, с които да реализираш целта си стъпка по стъпка и да бъдеш фокусиран върху мечтата си.

Говорейки за успешния старт при кариерното развитие на младите хора, Витторио заяви, че началото е трудно за всички. В тази връзка той очерта някои конкретни крачки за постигането на целта. Към своите колеги от Стопанска академия, италианския студент апелира да не се страхуват да заявят какво искат да постигнат и да пробват да реализират идеите си. „Всеки може да сбърка, но важното е да знаеш какво искаш” – каза Витторио Буй. Той окуражи студентите да вярват в себе си и в това, че могат да постигнат всичко към което се устремят.


След лекцията, срещата продължи под формата на дискусия, в която свищовските студенти имаха възможност да задават въпроси и да коментират различни моменти, свързани с доброто начало на младите хора.  Освен за проектите, по които е работил, студентите се интересуваха и от новите идеи, които гостът иска да реализира. Сред обсъжданите теми бяха още най-добрия вариант за съставяне на екип, как се осъществява контакт с инвеститори, кога е най-оптималното време за комуникации и срещи.  

Витторио Буй гостува в Свищов по покана на четвъртокурсника Мирослав Михайлов от Стопанска академия. Двамата се запознават в италианския университет, където Мирослав се обучава един семестър по програма Еразъм. Срещата на Витторио със свищовските студенти бе организирана от Студентски съвет при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”.