14.2.2017

7-ма международна конференция на  ASECU Youth и лятно училище
ЗАВРЪЩАНЕТО НА ИСТОРИЯТА. Институционални социално-икономически и бизнес предизвикателства в бързо променящИЯ се свят

 20-27 август 2017 г.
Каландра–Посиди, Халкидики (Гърция)

Уважаеми преподаватели и студенти,
Катедра „Икономика“ при Солунския университет „Аристотел“ (Солун, Гърция), съвместно с Македонския университет (Солун, Гърция), организира Седмата международна конференция на ASECU Youth и лятно училище на тема: „Завръщането на историята. Институционални социално-икономически и бизнес предизвикателства в бързо променящия се свят“. Събитието ще се проведе в периода от 20 до 27 август 2017 г. в къмпинг Каландра–Посиди (Халкидики, Гърция). Всяка страна–участник се представлява от екип, включващ един преподавател и двама студенти. Разходите по пребиваването на участниците (в т.ч. настаняване, изхранване, транспорт от Солун до къмпинга и обратно, екскурзии) се покриват от организаторите.
В рамките на програмата на събитието се предвиждат три типа дейности:

  • Младежка конференция. Работният език на конференцията е английски. Докладите на участващите студенти ще се публикуват в сборник. Петте най-добри доклада ще бъдат представени на Годишната научна конференция на ASECU през 2018 г.
  • Лятно училище. В програмата на лятното училище се предвиждат лекции, които ще се водят от преподавателите от всяка страна–участник. Преподавателите изнасят лекции по избрана от тях тематика, кореспондираща с общата тема на събитието. За участието в лятното училище се присъждат ЕСТК кредити.
  • Други дейности. Като част от събитието ще се организират уъркшопове, дискусии и редица културни, спортни и рекреационни дейности.

Събитието предоставя на участниците уникалната възможност за обогатяване на знанията и уменията, за осъществяване на междукултурен обмен и максимализиране на образователните и социалните преживявания.

Важни дати и крайни срокове за студенти:
1 април 2017 г.: Изпращане на заявка за участие и резюме на доклад по електронна поща на адрес: asecuyouth2017@econ.auth.gr.
15 април 2017 г.: Получаване на потвърждение за участие.
31 май 2017 г.: Изпращане на доклад за участия в конференция по електронна поща на адрес: asecuyouth2017@econ.auth.gr.
15 юли 2017 г.: Получаване на програма на събитието.

Важни дати и крайни срокове за преподаватели:
31 май 2017 г.: Изпращане на заявка за участие и тема на лекция по електронна поща на адрес: asecuyouth2017@econ.auth.gr.
15 юли 2017 г.: Получаване на програма на събитието.

Формуляри и допълнителни ресурси:
Покана
Заявка за участие (студент / преподавател)
Формуляр за резюме
Уебсайт: http://www.asecu.gr/index_en.html