11.4.2011

17-ти Австрийско-Български летен колеж
(29/07 – 17/08,  БЛАГОЕВГРАД И ВАРНА)

За 17-ти пореден път Катедра Славистика на  Виенския  университет и Институтът за Дунавския район и Централна Европа (IDM) предлагат възможност на 20 студенти от България и на 20 от Австрия да подобрят и задълбочат знанията си,съответно  по немски и български език. Обучението се извършва от лектори с майчин език-немски или български,чрез интерактивни методи.Организират се също няколко екскурзии и лекции на актуални теми.

Могат да кандидатстват всички редовни студенти,които са изучавали немски език ,между  150 и  600 часа, като не се приемат кандидатури на студенти от филологически специалности с немски език и такива,които са завършили немски езикови гимназии или гимназии с разширено изучаване на немски език. Необходими документи*:
  1. CV - Една страница разпечатка с информация за обратна връзка(e-mail, телефон), придружена от 1 снимка, паспортен формат.
  2. Мотивационно писмо за участие в Австрийско-Българския летен колеж.
  3. Академична справка,с данни за успеха от следването (оригинал).
  4. Копие на  дипломата за средно образование и други дипломи от завършени курсове, с брой на часовете по немски език.
*Всички документи да са на български език.

Срокът за подаване на документите е от 1 Май до 10 Юни 2011.
Всички разходи по обучението и престоя (нощувки, закуска и обяд, без вечеря) и екскурзии се поемат от организаторите чрез стипендии на АВСТРИЙСКОТО ФЕДЕРАЛНО МИНИСТЕРСТВО ЗА НАУКА И ИЗСЛЕДВАНИЯ.

Единствената такса за участие е в размер 50 евро и се заплаща на място, при започването на колежа на 29 Юли, само от одобрените и потвърдили участието си кандидати.

Кандидатурите си можете да изпратите на адрес:
Пловдив 4000, Ул.”Иван Асен”  24,

Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски”,
Катедра Немска филология, За Татяна Деканоидзе

Лице за контакт в България:
Маг. Мирослава Краева

e-mail: mirabul@yahoo.com Facebook: Österreichisch-Bulgarisches Sommerkolleg/Австрийско-български Летен Колеж