Иновационен лагер за студенти, организиран от JA България


JA България обявява кампания за набиране на участници в иновационен лагер на тема суровини и кръгова икономика. Проектът е финансиран от EIT Raw Materials – най-големият консорциум в сектора на суровините в световен мащаб, и се изпълнява в партньорство с КЦМ и „Софийска вода“ АД.

Събитието, което ще се проведе в София в началото на март, е насочено към студенти от различни специалности. Участниците ще бъдат разделени в екипи и в рамките на един ден ще работят за създаването на стартъп компания в съответното направление, базирана на реален бизнес казус.

Някои от ползите за студентите включват:

  • възможност за участие в националното състезание на JA за най-добър стартъп на България – Изгряващи Звезди;
  • възможност за финансиране на идеята на най-добрия екип;
  • възможност за взаимодействие с опитни ментори от бизнес сектора;
  • възможност за стаж в някоя от партньорските компании;
  • възможност за участие в програмите на EIT Raw Materials;
  • развитие на предприемачески умения и нагласи;
  • развитие на специфични бизнес компетентности и допълнителни познания в съответното направление.

Ако искате да запазите своето място за участие, изпратете е-мейл на info@beyondaccelerate.com и ние ще се свържем с вас с повече информация за датите и мястото на провеждане.

Побързайте! Местата са ограничени.

За JA България

Вече 22 години JA България е водеща организация с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета. Портфолиото от образователни продукти и услуги включва програми в 3 тематични области: предприемачество, финансова грамотност и умения за работа. JA използва т.нар. прогресивен или надграждащ предишните етапи модел на образование („от АБВ до PhD“), чрез който устойчиво се изгражда ключовата компетентност предприемчивост и инициативност. Образователната философия на JA се базира на методите на учене чрез правене и смесено обучение (blended learning) с използване на дигитализирано интерактивно съдържание и високи технологии. Бизнес моделът на организацията се отличава с тясно сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание, обучение и услуги, както и в разработването на политики в областта на образованието по предприемачество.

За EIT RawMaterials

EIT RawMaterials, създаден и финансиран от EIT (Европейски институт за иновации и технологии), орган на Европейския съюз, е най-големият консорциум в сектора на суровините в световен мащаб. Неговата визия е да развива суровините като конкурентно предимство за Европа. Неговата мисия е да създаде възможност за устойчива конкурентоспособност на европейския сектор на минералите, металите и материалите, като стимулира иновациите, образованието и предприемачеството.

EIT RawMaterials обединява повече от 120 партньори от водещи индустрии, университети и научноизследователски и технологични организации от повече от 20 страни от ЕС. Партньорите на EIT RawMaterials работят в цялата верига на използването на суровините; от проучването, добива и минералната обработка до заместването, рециклирането и кръговата икономика. Те си сътрудничат за намирането на нови, иновативни решения за гарантиране на доставките и укрепване на сектора на суровините в Европа.

EIT RawMaterials ще генерира значително въздействие върху европейската конкурентоспособност на промишлеността, иновационния капацитет и екологичната и социална устойчивост, като стимулира и насърчава иновациите и ще даде възможност на учениците, предприемачите и образователните партньори да се насочат към кръговата икономика. Това ще доведе до въвеждането на иновативни и устойчиви продукти, процеси и услуги, както и талантливи хора, които ще осигурят по-голяма икономическа, екологична и социална устойчивост на европейското общество.