Финансист от Стопанска академия е първият български студент в Организационния комитет на международен конгрес на AIESEC

Най-големият Международен конгрес за млади лидери в света, организиран от AIESEC, ще се проведе през месец август в Москва и за първи път в Организационния комитет на форума е включен представител от България (макар че в страната ни, студентската организация AIESEC съществува от 22 години). Студентът от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” - Ивайло Весков, четвърти курс, специалност „Финанси”, е част от финансовия екип на Конгреса.

В международния форум, организиран за 64-та поредна година,  ще участват около 1500 делегата от над 100 държави от целия свят. Той ще се проведе в три паралелни конференции, обединяващи активните младежи, лидерите в AIESEC и алумни на организацията. Всяка конференция ще даде уникалната възможност на своите участници да си сътрудничат, да се учат и да споделят идеите си за устойчиво развитие в бъдещето.

Главни партньори на Конгреса ще бъдат Правителството на Руската федерация, представлявано от три министерства, главната управа на Москва и три от най-големите икономически университети в Русия. Участие ще вземат и някои от най-големите световни компании, които са партньори на AIESEC. По този начин Международния конгрес се превръща в най-голямото международно събитие за младите хора, което някога е било организирано в Русия, също така и най-големият международен младежки форум за тази година.

Свищовският студент е селектиран за финансов мениджър на Глобалната младежка конференция (Global Youth Voice Conference). Като част от финансовия екип на целия международен конгрес, Ивайло Весков ще пребивава в руската столица повече от два месеца. По време на подготовката и провеждането на форума, възпитаникът на Стопанска академия ще управлява солиден бюджет и финансов екип. Младият свищовски финансист ще  отговаря за инвестиционната политика по време на Глобалната младежка конференция, ще извършва финансови анализи, ще управлява свой екип, с който да обслужват транзакциите и кеш-мениджмънта за делегатите и др.

За Организационния комитет на международния конгрес са кандидатствали стотици млади хора от цял свят и хиляди други се надяват да бъдат делегати. Повече информация за Конгреса на:  http://www.ic2012.ru/