Една трета от стипендиантите на фондация "А. Буров" за настоящата година са студенти в Стопанска академия "Д. А. Ценов"

Петима от общо петнайсетте студенти, класирани за стипендианти на фондация "Атанас Буров" за академичната 2019-2020 година, са възпитаници на Стопанска академия "Димитър А. Ценов". Вече над 20 години поред свищовски студенти са сред избраните стипендианти от националния ежегоден конкурс на Фондацията. Право на участие имат студенти в редовна форма на обучение по икономически специалности във висши училища в България, завършили най-малко ІІІ курс и с успех от цялото следване не по-малко от "Много добър" 4.50. За академичната 2019-2020 г. стипендията е в размер на 300 лева месечно и се получава през деветте учебни месеца.
На основание на показаните резултати от теста и проведеното събеседване с кандидатствалите, Управителният съвет на Фондацията утвърди за стипендианти от Свищовската академия четвъртокурсниците Димана Димитрова и Йоана Йорданова  – спец. "Счетоводство и контрол", Ваня Христова и Мустафа Алиев – спец. "Финанси", и Десислава Шишманова – от магистърска програма "Финансов мениджмънт". 
Класирането на петимата свищовски студенти потвърди думите на изпълнителния директор на Фондацията – Владимир Ташков, който при провеждането на конкурса подчерта, че възпитаниците на Стопанска академия "Димитър А. Ценов" винаги показват много високо ниво на подготовка. При участието си в единия от етапите, студентите решаваха писмения тест, включващ 30 въпроса, свързани със счетоводство, финанси, банково дело, външна търговия и други икономически области.