Два випуска финансисти на Стопанска академия се срещнаха за да отпразнуват годишнини от дипломирането си в Свищов

Стопанска академия посрещна два випуска, дипломирали се преди 30 и преди 5 години в специалност „Финанси”. За да отпразнуват заедно годишнините, в свищовската Алма матер се срещнаха над 100 финансисти от цялата страна. Гостите бяха посрещнати официално в аулата на Академията и бяха приветствани от проф. д-р Андрей Захариев – ръководител на катедра „Финанси и кредит” и гл. ас. д-р Юлиян Господинов – координатор „Образователен маркетинг” към Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. Приветствие към присъстващите поднесе и доц. д-р Валентин Милинов – дългогодишен член на свищовската финансова катедрата, но и част от Випуск’1989, който чества 30 години от дипломирането си. 


Сред участниците в срещата от Випуск’2014, празнуващи своята пета годишнина от завършване на бакалавърското си обучение, бяха и носители на множество отличия и награди от национални форуми. В срещата участва и алумни координаторът на катедрата-домакин, гл. ас. д-р Петко Ангелов. 
След официалното откриване, последва обличане на ритуалните академични тоги и обща снимка пред сградата на Ректората. Това върна възпитаниците от двата випуска към студентските им години и с нескрито вълнение те споделяха незабравими спомени и ситуации от изпитни сесии, забавни моменти, любими преподаватели и стари приятелства. Домакините на събитието подчертаха, че някогашните упорити и отлични студенти, днес са отговорни финансисти, реализирали се във водещи компании и институции в България и по света.

За участниците в алумни срещата бе организирано и посещение в Академичния музей с беседа от уредника – Маргарита Дончева.
В рамките на проведената среща бяха учредени и два алумни клуба – „Финанси 1989” с председател доц. д-р Валентин Милинов и „Финанси 2014” с председател Маргаритка Петрова. Сред целите, които си поставиха двата новосъздадени клуба, е подпомагане дейността на катедра „Финанси и кредит” за запазване на традициите и осъществяване на проекти на катедрата, фондация „Проф. д-р Минко Русенов” и на специалността. Още същата вечер алумни клуб „Финанси 2014” реализира своята първа инициатива – дарителски жест чрез Фондация „Проф. д-р Минко Русенов” в размер на 520 лв., които са целево предназначени за студенти в нужда от спец. „Финанси” в Стопанска академия.