„Дни на иновациите и интелектуалната собственост в СА „Д. А. Ценов”

Уважаеми колеги,
На 25 и 26 октомври 2017 г. катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“, в сътрудничество с Министерство на културата на РБългария, Патентно ведомство на  РБългария и Мрежа на преподавателите по интелектуална собственост в България, организира „Дни на иновациите и интелектуалната собственост в СА „Д. А. Ценов”, в рамките на проект №11-2017 „Изследване влиянието на иновациите и интелектуалната собственост върху фирмения растеж и прилагане на резултатите в учебния процес”.

Събитията включват:

  • 25.10.2017 г., 14.00 ч. – Публична лекция на тема „Ролята на интелектуалната собственост за реализиране на конкурентни предимства и фирмен растеж“ лектор: г-жа Радислава Косева, председател на „Мрежа на преподавателите по интелектуална собственост в България“ и представител по индустриална собственост в РБългария (зала Булстрад).
     
  • 25.10.2017 г.,  16.00 ч. – 18.00 ч. – Обучителната школа на тема „Обекти на интелектуалната собственост – същностни аспекти и възможности за генериране на икономически растеж“: Първа част – Обучение и дискусионен панел на теми „Международноправна закрила на обекти на индустриалната собственост“ и „Изобретенията и полезните модели в конкурентна среда“ (Радислава Косева, председател на „Мрежа на преподавателите по интелектуална собственост в България“ и представител по индустриална собственост в РБългария“) (10 аудитория).
     
  • 26.10.2017 г., 09.00 ч. – 12.00 ч. – Обучителната школа на тема „Обекти на интелектуалната собственост – същностни аспекти и възможности за генериране на икономически растеж“: Втора част - Обучение и дискусионен панел на теми „Защита и действие на маркови права в конкурентна среда” (експерт от Патентното ведомство на Р България) и „Авторски права върху научни произведения, включително в Интернет среда” (експерт от Министерството на културата на РБългария) (10 аудитория).
     
  • 26.10.2017 г., 14.00 ч. – Кръгла маса на тема „Използване възможностите на иновациите и интелектуалната собственост за повишаване на фирмения растеж“. (10 аудитория).

 Каним всички членове на академичния състав, докторанти и студенти на събитията.

  За включване в обучението и за допълнителна информация:
  Доц. д-р Искра Пантелеева
  E-mail: i.panteleeva@uni-svishtov.bg;
  Тел.: +359887921020