Делегация от Стопанската академия беше гост на годишния семинар на Мусала Иншурънс Брокер

В периода 23 – 25 февруари в Гранд Хотел Пловдив се проведе годишният семинар на един от основните партньори на Свищовската академия – „Мусала Иншурънс Брокер”. Гости на събитието, на което присъстваха близо 300 служители на брокера, бяха зам.-ректорът доц. д-р Румен Ерусалимов, ръководителят и научният секретар на катедра „Застраховане и социално дело” – доц. д-р Венцислав Василев и гл. ас. д-р Анелия Панева.

Официален гост на семинара беше застрахователно дружество „Групама Застраховане”, представлявано от мениджърски екип, начело с изпълнителния директор Селин Болар. След приветствието от мажоритарният собственик на брокера Николай Чернев, който е и възпитаник на Стопанската академия, към участниците и гостите на форума, последваха презентации на оперативното ръководство Ваня Дамянова, Михаил Милев (също възпитаници на Академията) и Лиляна Стойчева, с които те отчетоха резултатите от изминалата и заложиха целите за настоящата година по различните видове застраховане. Развитието на дейностите по кредитно посредничество и сделки с недвижими имоти, представиха управителят на „Мусала Кредит” Димитър Смиленов и Красимира Кахведжиоглу – командит на „Мусала Естейт”.
Представянето на официалния гост на събитието „Групама Застраховане” започна с презентация на изпълнителния директор на застрахователното дружество Селин Болар и продължи под формата на телевизионно интервю, на което мениджърския екип отговаряше на въпроси, свързани с дейността и приоритетите на компанията, както и с възможностите за по-тясно сътрудничество с „Мусала Иншурънс Брокер”.
Мотивационна лекция на тема „Обучението като непрекъснат процес” изнесе известният продуцент и режисьор Магърдич Халваджиян.

Доцент Ерусалимов благодари на ръководството на „Мусала Иншурънс Брокер” за това, че за осма поредна година студенти от специалност „Застраховане и социално дело” са стипендианти и ще имат възможност да проведат платен стаж по специалността в централата на брокера, както и за превърналата се вече в традиция покана към представители на първата в страната застрахователна катедра да се включат в работата и дискусиите на форума. Той се обърна и към официалния гост на събитието „Групама Застраховане” като заяви, че се радва да види в мениджърския им екип трима възпитаници на развиваната от Стопанската академия застрахователна специалност: Лилия Александрова (експерт на компанията при работата с брокери) и ръководителите на агенциите във Варна и Бургас – Христо Христов и Георги Железаров. „Няма по-голямо удовлетворение за един академичен преподавател от това да види своите възпитаници успешно реализирани” – подчерта доц. Ерусалимов.
В края на форума бяха отличени най-добре представилите се структури и служители на брокера. Водещ на церемонията по награждаването беше известният наш шоумен Димитър Рачков, а наградите бяха връчени лично от голямата звезда на българския и световен футбол Христо Стоичков, който е и кръстник на застрахователния продукт ХЕТТРИК, разработен и предлаган от партньорите на Стопанската академия – ЗЕАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” и „Мусала Иншурънс Брокер”.

Най-добрите 8 в продажбата на застрахователния продукт ХЕТТРИК ще имат възможността и привилегията да придружават Христо Стоичков в ложите на стадион „Уембли” в Лондон, откъдето ще наблюдават финала на Шампионската лига за 2024 година. Всички служители, работели за брокера през последните 10 години получиха значки, изработени от злато.

Форумът завърши с фирмено парти, организирано с много вкус и стил. На него представителите на Стопанската академия обсъдиха възможности за бъдещи съвместни проекти както с домакините от „Мусала Иншурънс Брокер”, така и с мениджърския екип на официалния гост на събитието „Групама Застраховане”.