Дарение от Стопанска академия подпомага училищата в община Свищов

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници, ръководството на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” инициира пореден дарителски жест към учебните заведения в община Свищов. След като през 2010г. Академията предостави на детските градини в общината и на Социалния учебно-професионален център в с.Овча могила употребявани компютри и офис техника, сега дарението е предназначено за училищата.

Ден преди Коледа, своя подарък получи СОУ „Цветан Радославов”. Директорът на училището Марияна Маркова получи дарението от заместник-ректорът по научни изследвания доц. д-р Иван Върбанов. От името на цялото академично ръководство, той пожела на екипа на учебното заведение и на учениците весели празници, здраве и успех. Доц.Върбанов поясни, че идеята е предоставената техника да бъде използвана за образователни нужди в рамките на учебния процес и изрази надежда, че учениците, които ще се обучават чрез дарените компютри, ще станат добри компютърни специалисти и ще продължат своето образование в Стопанска академия. Изразявайки „огромната благодарност на учители и ученици”, директорът Марияна Маркова сподели, че чрез дарената техника от Стопанска академия, екипът на училището ще успее да реализира една дълго обмислена идея, а именно -    създаване на компютърна зала на името на Димитър Ценов. По думите на Маркова, голяма част от техните учениците продължават обучението си в Стопанска академия и доброто сътрудничество между двете учебни заведения е в полза на младите хора.

Компютрите, които получи СОУ „Цветан Радославов” са с инсталиран софтуер, необходим  за обучението на учениците за работа с електронни таблици, текстообработка, презентации, интернет. Освен 11 компютърни конфигурации, дарението включва още цветен принтер и мултимедиен проектор.

Подобна техника е предвидена за всички основни и средни училища, и за професионалните гимназии в община Свищов.