Дългогодишният партньор на Стопанската академия – ЗАД „Булстрад” за трети пореден път е застраховател на годината

Най-престижното признание в застрахователния бранш – „Застраховател на годината – Общо застраховане” за трета поредна година е присъдено на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”. Наградата за застраховател на 2019 г. бе връчена на главния изпълнителен директор на застрахователното дружество – Недялко Чандъров от председателя на Комисията за финансов надзор – Бойко Атанасов. Поради извънредната епидемична обстановка, тази година събитието се проведе онлайн и бе излъчено на живо във Facebook.

ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” – едно от най-големите застрахователни дружества в България, е дългогодишен партньор на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. По съвместен проект, наречен „Булстрад Академия” (стартирал през 2017 г.), вече 120 служители на застрахователното дружество са завършили обучителен курс за повишаване на квалификацията им, воден от преподаватели от катедра „Застраховане и социално дело” при СА „Д. А. Ценов” и от представители на топ мениджмънта на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”. Освен това, голяма част от служителите на компанията са възпитаници на Свищовската академия, където преди 82 години за пръв път в България започва академичното преподаване по застраховане.

Проявявайки отговорност не само към своя бизнес и към своите служители, застрахователната компания инвестира и в обучението на младите хора. Ежегодно Булстрад осигурява стипендии за пет от най-изявените свищовски студенти, както и стажантски програми. За учебната 2020-20201 година застрахователното дружество, което за трети пореден път стана „Застраховател на годината – Общо застраховане”, осигурява годишните такси за обучение на първокурсниците, които ще бъдат записани в Стопанската академия в редовна форма по държавна поръчка, в специалност „Застраховане и социално дело”.

В поздравителен адрес до главния изпълнителен директор на застрахователното дружество – Недялко Чандъров, подписан от ректора проф. д-р Марияна Божинова и от доц. д-р Румен Ерусалимов – зам.-ректор и ръководител на катедра „Застраховане и социално дело”, академичното ръководство на Стопанската академия поднесе искрените си поздравления към ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” за удостояването на компанията с приза „Застраховател на годината – Общо застраховане 2019”. В поздравителния адрес се подчертава: „За поредна година Вие по най-категоричен начин доказвате, че ЗАД „Булстрад Виена иншурънс груп” е силна и единна институция, с изключителен кадрови потенциал, който влага цялата си човешка, творческа и интелектуална енергия, знанията и натрупаните във времето умения и експертизи, чиито усилия, увенчани с респектиращ резултат, заслужават подобаваща оценка. За нас, Вашите приятели и колеги от голямото семейство на Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов, люлка на българското застрахователно образование, успехите Ви са основателен повод за искрените ни поздравления и своеобразна гордост от утвърденото във времето дългогодишно ползотворно сътрудничество и партньорство. Искрено вярваме, че това проверено във времето партньорство ще се развива и в бъдеще, стъпвайки на вече утвърдените традиции и споделеното ни разбиране за неразривната връзка на бизнеса с образованието. Приемете сърдечните ни благопожелания за здраве, дръзновение, кураж и енергия в стремежите Ви към нови успехи в развитието и просперитета на българското застраховане!”