Четирима студенти от Стопанска академия са сред стипендиантите „Буров”

Четирима студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” са сред общо осемнайсетте стипендианти на Фондация „Атанас Буров” за академичната 2011/2012 г. По традиция, сертификатите на стипендианти „Буров” бяха връчени на официална церемония в края на учебната година от председателя на Управителния съвет на фондацията - Виолина Маринова. 

Фондация „Атанас Буров" отпуска стипендии за студенти от български висши учебни заведения, които се обучават по икономически специалности, като квотата е различна за различните висши училища. Стипендията е в размер на 250 лева месечно и се получава през деветте месеца на съответната академична година. Право на участие в конкурса имат  студенти, които са в редовна форма на обучение, със  завършен най-малко трети курс  и  успех от цялото следване много добър (5.00).


За участие в конкурса през настоящата учебна година са подадени 192 заявления от студенти от 9 университета – УНСС, Стопански факултет на Софийски университет, Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов, Икономически университет – Варна, НБУ (Нов български университет), Висше училище по застраховане и финанси, Пловдивски университет, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и Югозападен университет „Неофит Рилски”.;


Като отговарящи на условията, до конкурса са допуснати 189 кандидати. На основание на показаните резултати от кандидатите на теста и събеседването, и протоколите на подборните комисии, Управителният съвет на Фондацията утвърди 18 стипендианти.


От Стопанска академия са тримата четвъртокурсници Васил Костов – спец. „Финанси”, Станимир Пачев – МИО, Ивайло Весков – „Финанси” и Петя Димитрова – магистър „Счетоводство и одит в банките”. Десет от стипендиантите са възпитаници на УНСС, трима са от Икономически университет – Варна и един е студент в Софийски университет.
 

От 1993 до сега по тази програма на Фондацията са предоставени над 465 стипендии.  Около 70 на сто от всички стипендианти са приети на работа в банките и индустриалните компании-настоятели във Фондацията.