Близо 6000 лв. събраха в Стопанска академия за пострадалите от наводненията в Хасковска област

5855 лв. събраха преподаватели и служители от Стопанска академия „Димитър А.Ценов” в дарителската кампания, организирана в помощ на бедстващото от наводненията население на Хасковска област.

Благородната инициатива се реализира по идея на Академичното ръководство, като за целта бе сформиран Инициативен комитет, представляван от помощник-ректора Венцислав Танев и Маргарита Дончева – организатор СДК (Студентски дом на културата).

В дарителската акция, проведена от 13-ти до 17-ти февруари, се включиха над 160 души и двете синдикални организации във висшето училище. Освен парични средства са събрани около 30 чувала с топли дрехи и обувки за деца и за възрастни, одеяла, спално бельо, и други вещи от първа необходимост, по-голямата част от които са чисто нови. По думите на Маргарита Дончева, и преподаватели, и служители са се отзовали веднага, буквално минути след обявяването на дарителската акция. „Всички са отзоваха с чисто сърце и искрено желание да помогнат на пострадалите, кой с каквото може” – коментира Дончева. По думите й, един от най-трогателните жестове е било желанието на 10-годишно момиченце (дъщеря на служителка в Академията) да подари любимата си кукла „за детенце, което сигурно е останало без кукла” от придошлата вода.

Събраната парична сума е преведена по банков път на БЧК, а вещите са предадени лично на кмета на село Бисер – Златка Вълкова.