Безплатно обучение по бойни изкуства за студентите от Стопанска Академия „Д. А. Ценов” - Свищов


Студентите от СА “Д. А. Ценов” - град Свищов имат възможност да спортуват бойни спортове безплатно под ръководство на Митко Божанов, който също е възпитаник на това висше училище. Школата на Божанов организира тренировки и подготовка за състезания по КИКБОКС, МУАЙ ТАЙ и КИОКУШИН КАРАТЕ. Това са три от най-трудните бойни спортове, а освен участието в тренировки, за студентите безплатни ще бъдат: картотекиранието, участието в лагери, семинари, състезания и в изпити за цветни колани.
Състезатели – студенти в Свищовската Алма матер, подготвяни от Митко Божанов през изминалите години донесоха много отличия от киокушин карате. През 2021 година детско-юношеската школа също има забележителни упехи в спортовете: киокушин карате, кикбокс и муай тай (тайландски бокс). Целта на треньора по бойни изкуства е в тези спортове да се обучават и мъже и жени, възпитаници на Академията в Свищов. 
За желаещите е осигурена спортна база за бойни спортове в приземния етаж на УК „Алеко Константинов“ гр. Свищов (ул. „33ти Свищовски полк“ 67)