Алумни клуб МИО представи новия си календар на тема „Животът е кратък, изкуството е вечно“

 

На 14 декември 2018 г. в аудитория 5 на Стопанска академия официално бе представен новият календар на Алумни клуб МИО за 2019 година, съставен от снимките на участниците в четвъртия годишен фотоконкурс на клуба.

През март 2019 година ще се навършват 8 години от създаването на Алумни клуб МИО - време, което е достатъчно за усъвършенстване и развитие на нови умения. Затова тазгодишният надслов на конкурса бе крилатата фраза на Хипократ „Животът е кратък, изкуството е вечно".

В досегашните три издания на конкурса получените снимки демонстрираха способността на студентите и възпитаниците на специалностите към катедра „Международни икономически отношения“ при Стопанската академия да се интегрират успешно в международната среда - свободно да пътуват, учат, общуват, работят, и да се забавляват. Тази мисия е успешно изпълнена!

В новото издание акцентът бе поставен върху творческите възможности и изяви на нашите възпитаници - това, с което се занимават в свободното си време, тяхното хоби. От тях се очакваше да се запалят по интереса на свои познати, други да подпомогнат реализацията на продуктите си, а трети да открият с какво искат да се занимават. Участниците бяха насърчавани да споделят картините, които са нарисували; предметите, които са изработили; спортните успехи, които са постигнали; храната, която са сготвили; усмивките и одобрението, което са получили. Целта бе със своите хобита да се открие още една възможност за поддържане на контакти, още една пресечна точка на интереси, още един повод за усмивки.

От 5 октомври 2018 година (Световният ден на усмивката / World Smile Day) до 3 декември 2018 година (Денят за правене на подаръци / Make a Gift Day) организаторите получиха 67 снимки от 19 възпитаници и настоящи студенти на катедрата със запечатани моменти от любимите занимания и хоби в свободното време. А те са наистина разнообразни - моделиране, рисуване, изработка на подаръци и свещи, изработка на украса чрез техниката „стринг арт“, татуиране върху грейпфрут, народни и латино танци, свирене на китара и пиано, готварски умения, картички и изделия от хартия, колоездене, кикбокс, лов, йога, планински и приключенски туризъм, благотворителност, и още, и още..

Календарите за 2019 година бяха представени от доц. д-р Галина Захариева, ръководител катедра „Международни икономически отношения“ и член на Алумни клуб МИО. Времето за изработка и представяне бе специално избрано да съвпадне с тържествената церемония за връчване на дипломите за висше образование степен „Бакалавър“ на випуск 2018 на специалността. Доц. Захариева подари на присъстващите участници екземпляр от календара, пожела им на добър час и много успехи през новата година, и да бъдат активни деятели и организатори на инициативите на Алумни клуба и Стопанска академия.

ГАЛЕРИЯ: