Активно участие в информационните срещи по проект „Студентски практики – Фаза 2”


В началото на месец юни т.г. екипът за организация и управление на проект BG05M2OP001-2.013-0001 „Студентски практики – Фаза 2”, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, проведе в СА „Д. А. Ценов” - Свищов три информационни срещи. Те бяха посветени на стартирането на проекта и се реализираха синхронизирано в реална и виртуална среда. Първата от тях – с академични наставници от Стопанка академия бе на 5 юни, втората – с обучаващи организации и ментори – на 9 юни, а третата – със студенти – на 11 юни. 



На тези срещи водещият функционален експерт на проекта в СА доц. д-р Ваня Григорова запозна отделните групи участници с общите условия, изискванията за кандидатстване, дейностите, работата в информационната система на проекта от момента на регистрация до финализирането на студентските практики и ежемесечното отчитане на дейностите посредством съдържателни и интересни презентации. Специално внимание бе отделено на документите, необходими за участие в проекта, по време на провежданите практики и след тяхното приключване, както и на изискваните срокове. След представяне на изключително полезната информация за проекта, присъстващите в Заседателна зала „Ректорат” на СА и във виртуалната стая „Проект Студентски практики – Фаза 2” споделиха впечатления от своя опит във Фаза 1, задаваха въпроси и обсъждаха важни актуални теми, свързани с предстоящите практически обучения. 



Срещите протекоха при засилен интерес от страна на участниците, а предоставената контактна информация на екипа дава възможност за поставяне на въпроси и обратна връзка в продължение на целия период на действие на проекта – м. май 2023 г. с цел подпомагане дейността на всички участници.
На срещите бе подчертано както от водещия функционален експерт, така и от функционалните експерти от екипа, че към момента вече са осигурени всички условия за стартиране на проекта от 15 юни 2020 г.
Екипът кани обучаващите организации и студентите на Стопанска академия за кандидатстване и активно участие в проекта!