Академичното ръководство поздрави първото търговско училище в България по повод 136-та му годишнина

Професионалната държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев” в Свищов, която е първото търговско училище в България, навърши 136 години. Тържественото честване на годишнината започна с церемония по издигане знамето на Р България, флага на Европа и училищното знаме, а по-късно тържеството продължи в онлайн среда. Сред гостите на проведеното в платформата Teams тържество бяха: д-р Анелия Димитрова – зам.-кмет на община Свищов; Румяна Кузева – началник на отдел „Образование”; доц. д-р Румен Ерусалимов – зам.-ректор на Стопанска академия „Д. А. Ценов”; Ахмед Куйтов – председател на Сдружение „Институт Перспективи” – партньор на училището в множество проекти. 
От името на ръководството на Стопанската академия – образователен партньор на Търговската гимназия, доц. Ерусалимов поздрави учителите и техните възпитаници с благопожелания за здраве, нестихваща творческа енергия и много нови успехи. В изпратения поздравителен адрес, подписан от ректора на Академията – проф. д-р Марияна Божинова, се казва: „На целия преподавателски колектив пожелаваме да работи все така задълбочено и професионално, защото работата с младите хора е работа за бъдещето на България! В лицето на Стопанската академия имате надежден партньор в професионалното и интелектуалното надграждане на постамента, който сте дали на Вашите възпитаници, за да имат куража, познанието и вдъхновението да работят задълбочено и всеотдайно за изграждането си като личности и професионалисти”.
Директорът на Гимназията – Румяна Иванова, приветства учителите, учениците и гостите на честването, като подчерта голяма част от значимите постижения на ученици и техните ментори, постигнати в обстановката на обучение от разстояние. Учители представиха резултати от участия на свои възпитаници в различни олипиади, конкурси, състезания и проекти, а наградените ученици получиха заслужено признание. Всеки от класовете бе изготвил своя видео визитка, с която поднесе определено послание към учители, ученици и бъдещи възпитаници на Търговската гимназия. Тържественото честване на 136-та годишнина завърши с концерт на настоящи и бивши възпитаници на Професионалната държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев”.