Академичната общност участва в общоградското честване на 112 години независима България


Преподаватели, студенти и служители от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” участваха в организираното от общинското ръководство честване на 112 години от обявяването на Независимостта на България. По традиция, общоградското честване се състоя пред паметника на Свободата. От името на академичната общност, пред паметника на Свободата в града, жерб поднесе доц. д-р Румен Ерусалимов – зам.–ректор „Студентска политика, институционални комуникации и продължаващо обучение”. 



По повод годишнината от знаменателната дата – 22 септември 1908 г., празнично слово произнесе Росен Маринов – директор Дирекция „Култура и културно наследство” при Община Свищов. „Днес е ден на почит и признателност пред държавниците, пред политиците и пред всички смели и достойни български мъже, които подготвиха и обявиха Независимостта на България”, подчерта Росен Маринов. По думите му, българската Независимост е онзи светъл идеал, обезсмислящ всякакви други дребно партийни страсти и копнежи в следосвобожденските години и днес.
 

В знак на почит и признателност към онези българи, които преди 112 години защитиха интересите на България и нейната независимост, цветя пред паметника на Свободата поднесоха представители на общинското ръководство, културни, образователни и обществени институции, граждани.