Академичната общност участва в честването на Деня на народните будители

Студенти, докторанти, преподаватели и служители от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” участваха в тържественото общоградско честване на Деня на народните будители. Церемонията, организирана от Община Свищов, по традиция се състоя пред паметника на Дарителите в градинката до Свищовската академия. Сред официалните лица на тържественото честване бе зам.-ректорът по учебна дейност и акредитация, доц. д-р Искра Пантелеева.
В приветственото си слово зам.-кметът д-р Анелия Димитрова подчерта значението на плеядата бележити свищовски будители, много от които допринесли за развитието на културата и образованието в страната ни през годините и оставили ярка диря в многовековната историята на България. В празничната програма, с песни и стихове, участваха деца от свищовски училища.

С поднасяне на цветя пред паметника на Дарителите, присъстващите представители на общинска администрация, образователни, културни и др. институции отдадоха заслужена почит на българските просветители, книжовници и революционери, културни дейци и личности със съществен принос за възхода и запазването на народа и съхраняване на българщината. Жерб от името на академичното ръководство поднесе доц. Пантелеева. Цветя поднесоха и други представители на академичната общност в Свищов.