Академичната общност участва в честването на Деня на храбростта и Българската армия

Представители на Стопанска академия „Д. А. Ценов” участваха в общоградското честване на Деня на храбростта и празник на Българската армия. В тържественото честване, което се състоя на 6 май пред паметника „33-ти Свищовски полк”, участваха фанфарен оркестър към СУ „Димитър Благоев” и деца от свищовски детски градини. Панихида в памет на българските герои отслужи отец Михаил, а кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев произнесе тържествено слово, в което подчерта важността на българската армия и нейните военнослужещи.

Сред официалните лица на церемонията бе зам.-ректорът на Академията, доц. д-р Любомир Иванов. В знак на признателност от името на академичната общност, той поднесе жерб пред паметника на героите от 33-ти Свищовски полк.

Венци и цветя положиха представители на общинското ръководство и Общински съвет – Свищов, образователни и културни институции, политически партии, различни организации и граждани.

Тържествената церемония, посветена на Деня на храбростта и празник на Българската армия, приключи с поклон и едноминутно мълчание, последвано от химна на Република България.