Академичната общност почете паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България


Академична общност участва в общоградското поклонение, организирано от община Свищов на 2 юни, с което бе почетена паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България. Честването на Деня на Ботев по традиция се състоя пред паметника на Свободата, но при строго спазване на противоепидемичните мерки. В общоградското поклонение, организирано по повод 144 години от гибелта на великия български поет и революционер, участваха преподаватели, служители и студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. 
Героизма и саможертвата на Ботев и неговите четници припомни в словото си председателят на Общински съвет – Свищов, д-р Кристиян Кирилов. 



Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени от името на кмета на община Свищов, СА „Димитър А. Ценов”, културни и образователни институции, неправителствени организации, политически партии, граждани. От името на Свищовското висше училище, жерб поднесе зам.-ректорът по научноизследователска дейност и развитие на кадрите, проф. д-р Поля Ангелова.
Двуминутният вой на сирени, точно в 12.00 часа, оповести отдаването на всенародна почит към паметта на Ботев и на загиналите за свободата на България.