Академичната общност участва в честването на Деня на храбростта и празник на Българската армия


Честването на Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май, се състоя на площад „Велешана”, пред паметника на 33-ти Свищовски полк. След отслужване на панихида, с военен ритуал на Военно формирование 28880-Белене бяха поднесени цветя и венци в знак на признателност пред паметта на загиналите български воини. В словото си кметът на община Свищов Генчо Генчев припомни, че България е сред малкото държави, съхранила многовековната си история, език и вяра, въпреки повратността на времето. „В едни от най-трудните си времена българският народ се е уповавал на своята армия, която победоносно е отстоявала правото му на самостоятелно и независимо съществуване”, каза кметът. 
 
   

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” бе представена от зам.-ректора по „Студентска политика, институционални комуникации и продължаващо обучение” – доц. д-р Румен Ерусалимов. В знак на признателност от името на академичната общност той поднесе жерб пред паметника на героите от 33-ти Свищовски полк. Празникът уважиха също преподаватели и служители на Академията.
След поднасянето на венци и цветя, честването на празника продължи с изпълнение на Духовия оркестър на 55-и Инженерен полк – Белене