СА „Д. А. Ценов” се включи в честването на 156-годишнина от рождението на Цветан Радославов

Представители на академичната общност гостуваха на празника на СУ „Цветан Радославов” – гр. Свищов, организиран по повод 156-годишнината от рождението на автора на българския химн и патрон на училището. С поздравителен адрес и букет от пролетни цветя, на празника, провел се в Актовата зала на свищовското училище, гостуваха  доц. д-р Николай Нинов – зам.-ректор „Студентска политика и институционални комуникации” и преподаватели от Стопанска академия. Гости на събитието, закичени с китка здравец за добре дошли, бяха още Генчо Генчев – кмет на община Свищов, Кристиян Кирилов – председател на Общински съвет - Свищов, заместник кметовете Анелия Димитрова и Бедри Алиев, представители на публични институции, свищовски училища и партньори.

Със своето приветствие, последвало приветствията на директора на училището – Марияна Маркова и кмета на община Свищов, доц. Нинов поднесе поздрави от името на академичната общност, като подчерта значението и патоса на празника за всички присъстващи – гости, родители, учители и ученици. Доц. Нинов посочи мястото и ролята на СУ „Цветан Радославов” в обществения живот на града, както и значението му за изграждането на стойностни хора, постигнали редица успехи още по време на своето обучение. Именно към последните, зам.-ректорът отправи покана и потвърди, че вратите на свищовската Алма матер са широко отворени, като не пропусна да им пожелае успешна реализация, но с идеята тя да се случи тук – в родния им град, както преди години е сторил Цветан Радославов. Поздравителното слово бе последвано от протоколно връчване на поздравителен адрес и букет цветя на директора – Мариана Маркова, която на свой ред подчерта отличните взаимоотношения между двете образователни институции и потвърди големия брой техни възпитаници, влели се през годините в редиците на Стопанска академия.

Присъстващите на тържеството се насладиха на редица музикални солови и групови изпълнения, танци на мажоретния и фолклорния състави при училището, музикален етюд на синтезатор, официално награждаване на отличилите се в учението, спорта и други изяви, ученици. Гостите получиха празнично издание на ученическия вестник „Радославов News”, който се издава от клуб „Презентаторски умения в дигиталния свят” на СУ „Цветан Радославов” (брой 3, 19 април 2019 г.).