Магистърска програма "Финансов контрол и външен одит"
/към специалност "Стопански и финансов контрол"/

Професионално направление: Икономика

Магистърската програма е разработена да развива теоретическата подготовка, навиците и уменията, които следва да притежават ръководителите на финансово контролните институции, на екипите, осъществяващи процедури, свързвани с различните конкретни форми на контрол (проверки, ревизии, инспекции, външен одит и надзор), както и на преките изпълнители на контролна дейност.

В учебния план са включени дисциплини, свързани с технологията на финансовия контрол, анализа на финансовите отчети, спецификите на процеса по събиране на доказателства в контролния процес, вътрешния одит на банките и особеностите на оценката на качеството на контролната дейност. Компетенциите и знанията, които придобиват от дипломантите, са в съответствие с професионалната рамка на Сметна палата на Р България, Агенция за държавна финансова инспекция и Националната агенция за приходите. Част от дисциплините се признават за придобиване на правоспособност за дипломиран експерт-счетоводител.


Квалификационна характеристика

Учебен план:
*Забележка
СН (също направление) :: Редовна – Организира се прием един път годишно. Обучението започва през втората половина на месец Септември.
СН (също направление) :: Дистанционна – Организира се прием два пъти годишно. Обучението започва в началото на месец Март и на месец Октомври.
ДН (друго направление) :: Дистанционна – Организира се прием един път годишно. Обучението започва в началото на месец Октомври.
ПБ (професионален бакалавър) :: Дистанционна – Организира се прием един път годишно. Обучението започва в началото на месец Октомври.