Провеждане на изпитната сесия на студентите в редовна форма на обучение


Уважаеми колеги,
На основание Заповед № 978/08.11.2022 г. на Ректора на Стопанска академия (публикувана на сайта на Стопанска академия), изпитната сесия на редовните студенти ще се проведе неприсъствено дистанционно чрез Платформата за дистанционно и електронно обучение на СА „Д. А. Ценов“ dl.uni-svishtov.bg.

Конкретните дата, час и място (виртуална аудитория) на изпитите са публикувани в студентските досиета.

Изпитите се провеждат в посочената изпитна аудитория на Виртуалния изпитен център в dl.uni-svishtov.bg. Виртуалният изпитен център се вижда в таблото на студента само в деня на изпита. Ако иконата на Виртуалния изпитен център не се вижда трябва да се избере от Преглед на курсовете: Всички (без изключените на изгледа).

Технически изисквания за явяване на студените на дистанционен изпит:
1) Задължително е да използвате настолен компютър/лаптоп. Препоръчително е да се използва операционна система Windows 7 или по-нова версия.
2) Задължително е да използвате уеб браузър Google Chrome, с извършени последни актуализации.
3) Задължително е да използвате камера и микрофон.
4) Задължително е да се намирате в тихо помещение, без странични шумове.
5) Препоръчително е да използвате кабелна интернет връзка. Допустимо е използването на безжична връзка (WiFi), но компютърът трябва да бъде разположен близо до рутера.

Инструкциите за явяване на дистанционен изпит са описани в Платформата за дистанционно и електронно обучение в курса „Ръководство на студента”, в раздел „Новини“, на адрес: https://dl.uni-svishtov.bg.

Център за дистанционно обучение
Стопанска академия „Д. А. Ценов“ - Свищов